Фріз домовляється з держбанком про підтримку ветеранських стартапів

Фріз домовляється з держбанком про підтримку ветеранських стартапів

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз проводить перемовини з державним банком щодо фінансування ветеранських бізнес-стартапів.

Про це вона зазначила під час ІІ Форуму розвитку ветеранського бізнесу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можемо говорити про певні домовленості, певні актуальні питання, які були підняті з представниками державного банку... Які були пропозиції: компенсація розміру процентної ставки за кредитами, компенсація частини розміру кредиту на купівлю основних засобів. Третє - це фінансування стартапів. Це може бути складним за процедурою, але спробуємо зробити це дієвим", - зазначила вона.

Також Фріз додала, що серед напрямків підтримки ветеранського бізнесу, зокрема, передбачається підтримка в сфері роздрібної торгівлі, послуг та виробництва.

"На етапі Міністерства у справах ветеранів та державного банку ми досягли цієї домовленості і є певне розуміння, яким чином рухатись. Тепер ми маємо залучити ще профільні міністерства для того, щоб попрацювати і внести як окремий формат державної підтримки стартапу бізнесу ветеранів. Максимальна сума складає один мільйон гривень - це те, що було обговорено з державним банком",- пояснила міністр.

Читайте також: У Києві проходить Форум розвитку ветеранського бізнесу

Крім того, Фріз нагадала учасникам заходу, що під час форуму "Ветеран-успішний підприємець" у Миколаєві відомство запропонувало законодавчу ініціативу у співавторстві з ветеранами щодо податкової політики.

"Законопроект 9335 спрямований на те, щоб безпосередньо знизити податок ЄСВ. Тобто - ветеранські підприємства, які засновані на 50% учасниками АТО або ветеранами, а також в складі якого працюють не менше 50% ветеранів, будуть сплачувати ЄСВ у розмірі 5,3% замість тих 20%, які існують зараз. Крім того, за ветеранів, які беруться на роботу, роботодавець буде сплачувати за нього ЄСВ у розмірі 8,41%. Це певне маленьке зрушення в тому, щоб зробити більш ліберальним податкове навантаження для ветеранів, які або займаються власною справою і започатковують бізнес, або прагнуть працювати і, відповідно, для роботодавця це також стимул брати ветеранів на роботу", - відмітила Фріз.

Як повідомляв Укрінформ, в Києві 16 грудня проходить ІІ Всеукраїнський Форум розвитку ветеранського бізнесу.

У рамках форуму заплановані дискусійні панелі в питаннях підтримки з боку держави, освітніх можливостей та залучення інвестицій у ветеранські бізнес-стартапи та проекти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-