Херсонщина наступного року виділить на розвиток зрошення 5 мільйонів

Херсонщина наступного року виділить на розвиток зрошення 5 мільйонів

Укрінформ
На Херсонщині у 2019 році витратять з обласного бюджету на розвиток в регіоні зрошення щонайменше 5 мільйонів гривень.

Про це поінформував у п'ятницю на брифінгу журналістів, присутніх на сесії обласної ради, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед нами стоїть питання розвитку зрошення. Заклали в обласному бюджеті (2019 року - ред.) для старту 5 мільйонів гривень", - сказав Гордєєв.

Читайте також: Інвестпотенціал Миколаївщини представлений на міжнародній виставці у Китаї - ОДА

Як він заявив, за умови наявності достатньої кількості таких проектів (збільшення зрошення - ред.) сума коштів з обласного бюджету на розвиток зрошення може перевищити заплановані 5 млн гривень.

"Можливо, після формування надлишків (обласного бюджету - ред.) за 2018 рік, ми їх так само направимо на зрошення", - сказав Гордєєв.

Читайте також: Херсонська облрада хоче мораторій на продаж сільгоспземель до 2025 року

Довідково. Херсонщина на даний час має найпотужнішу серед регіонів держави зрошувальну систему. У Херсонській області за радянських часів площа зрошуваних земель становила 420 тис. гектарів. У 2016 та 2017 роках в регіоні поливалися близько 300 тис. гектарів зрошуваних земель. Решта з різних причин не використовувались в режимі зрошення. У 2018 році в області поливалися 309 тис. гектарів, що на 8,6 тис. гектарів більше, ніж у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-