Продукти птахівництва з України з'явились ще в 21 країні – Держспоживслужба

Продукти птахівництва з України з'явились ще в 21 країні – Держспоживслужба

Укрінформ
Україна за два останні роки відкрила нові ринки 21 держави для експорту продуктів птахівництва.

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час засідання асоціації «Союзу птахівників України».

"У поточному році завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави - збільшена на 21 кількість країн, до яких постачаються українські продукти птахівництва. Зокрема, були відкриті ринки 14 країн для експорту м’яса птиці та продуктів з нього, й 7 ринків країн для експорту яєць та яєчних продуктів", - зазначив Лапа.

За його словами, наразі триває процес відкриття нових ринків для вітчизняної продукції, оцінка еквівалентності державної системи контролю щодо експорту продуктів птахівництва і впродовж 2019-2020 років очікується відкриття ринків 24 держав для експорту вітчизняних продуктів птахівництва.

Читайте також: Експорт зернових цьогоріч перевищив 20 мільйонів тонн - Держспоживслужба

Учасники засідання проаналізували поточну ситуацію з відкриттям нових ринків для експорту продукції птахівництва. Також розглянули хід адаптації українського законодавства у сфері санітарно-ветеринарних заходів до вимог ЄС, здійснення заходів державного нагляду (контролю) підприємств на виконання Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин».

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році Україна експортувала 270 тис. тонн м’яса птиці. У поточному році обсяг зовнішніх поставок може досягти рекордних 290 тис. тонн. Протягом 2017 року в ЄС було експортовано 66,7 тис. тонн м’яса птиці і м’ясних продуктів. Україна займає третє місце серед усіх країн, що експортують в країни Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-