Незалежний суд потрібен для захисту інвестицій — Гройсман

Незалежний суд потрібен для захисту інвестицій — Гройсман

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що рішення Верховного суду України, який був створений рік тому, викликають довіру.

Про це він сказав під час конференції у Верховному суді 14 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні рішення Верховного суду викликають довіру, адже для нас є ключовим питанням і завданням відновити довіру суспільства до влади в цілому і відновлювати справедливість. Довіра може здобутись тільки через конкретні рішення. Те, що судова гілка влади має бути однією з найавторитетніших в країні — в мене немає жодного сумніву. Саме у вас є шанс встановлювати верховенство права і відновлювати довіру та справедливість у суспільстві", - заявив Гройсман.

Він додав, що в усіх судах України мають діяти нові стандарти, принципи правосуддя.

"Люди мріють про те, щоб в країні була встановлена справедливість, щоб всі перед судом були рівні, а судова гілка влади була по суті своїй незалежною", - сказав Прем’єр-міністр.

Гройсман зауважив, що тільки у випадку незалежних судів суспільство зможе приймати як справедливе будь-яке рішення, ухвалене у судах. Він додав, що завданням для усіх гілок влади є відновлення і утвердження справедливості, заради якої люди виходили на Майдан під час Революції Гідності.

Прем’єр-міністр також зауважив, що незалежний суд є ключовим фактором для захисту інвестицій. Він підкреслив, що для створення сильної економіки важлива співпраця з інвесторами, а суди мають бути гарантією захисту їхніх прав в Україні.

Як повідомлялося, новий Верховний суд офіційно розпочав свою роботу 15 грудня 2017 року. Також одночасно припинили функціонування старий Верховний суд, Вищий адміністративний суд, Вищий господарський суд і Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ.

Верховний суд - найвищий суд у системі судоустрою України. Це касаційна інстанція, у певних випадках - суд першої або апеляційної інстанції. Він аналізує судову статистику, узагальнює судову практику; звертається до Конституційного суду щодо конституційності правових актів та стосовно офіційного тлумачення Конституції України. Окрім того, Верховний суд надає висновок щодо наявності чи відсутності держзради чи іншого злочину у діяннях президента України, може внести за зверненням Верховної Ради подання про неспроможність виконання президентом своїх повноважень за станом здоров’я. У складі Верховного суду діє Велика палата, Касаційний адміністративний суд, Касаційний господарський суд, Касаційний кримінальний суд, Касаційний цивільний суд. У кожному касаційному суді утворюються судові палати з розгляду окремих категорій справ з урахуванням спеціалізації суддів.

Фото: https://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-