НБУ зберіг рівень обов’язкового продажу валютних надходжень юрособами

НБУ зберіг рівень обов’язкового продажу валютних надходжень юрособами

Укрінформ
Національний банк зберіг вимогу обов’язкового продажу 50% валютних надходжень юридичних осіб.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Для підтримки стабільності валютного ринку України Національний банк подовжив дію вимоги щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 50% на період з 14 грудня 2018 року до 6 лютого 2019 року (включно)", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, востаннє Національний банк змінював розмір вимоги до обов’язкового продажу валютних надходжень юридичних осіб на початку квітня 2017 року, коли знизив їх із 65% до 50%. Це лише один з кроків, зроблених Національним банком на шляху до лібералізації валютного ринку і режиму вільного руху капіталів. З 7 лютого 2019 року буде впроваджено черговий етап валютних пом’якшень: дерегуляція інвестицій за кордон, спрощення проведення транскордонних операцій населення з валютою і купівлі валюти на міжбанківському ринку для клієнтів банків тощо.

Читайте також: НБУ зберіг облікову ставку на рівні 18%

Рішення щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб затверджене Постановою Правління Національного банку України від 13 грудня 2018 року №138 "Про запровадження обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов’язкового продажу таких надходжень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-