Кістіон доручив негайно врегулювати ситуацію із виплатою зарплати львівським шахтарям

Кістіон доручив негайно врегулювати ситуацію із виплатою зарплати львівським шахтарям

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в стислі терміни має врегулювати ситуацію із виплатою заробітної плати шахтарям ДП «Львівугілля».

Відповідне доручення віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон дав в ході наради, яка відбулася 12 грудня в Кабміні, повідомляє Урядовий портал.

Кістіон повідомив, що ДП «Львіввугілля» за 11 місяців 2018 року видобуло 1 293,7 тис. тонн вугілля, що на 66,5 тис. тонн вугілля більше, ніж за відповідний період 2017 року.

«Даний обсяг видобутку був достатнім для забезпечення беззбитковості підприємства. Більше того, цьогоріч ДП «Львіввугілля» отримало майже 90 млн грн бюджетних коштів на погашення боргів із заробітної плати та технічне переоснащення шахт. Зарплатна заборгованість, що утворилася за жовтень, має бути ліквідована невідкладно», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

І додав, що у 2017 та 2018 роках уряд передбачив державні гарантії для фінансування інвестиційних проектів на шахтах «Відродження» (112,2 млн грн) та «Степова» (228,1 млн грн), які, на жаль, не були реалізовані.

«Міненерговугілля має результативніше працювати над реформою вугільної галузі, запустити врешті-решт роботу Національної вугільної компанії. Працювати постійно в пожежному режимі неможливо. Потрібно вже перейти до конкретних кроків, які забезпечать країні необхідні обсяги вугілля та впевненість шахтарям у завтрашньому дні», - резюмував Кістіон.

Читайте також: У Київському центрі зайнятості назвали вакансії з найбільшими зарплатами

Як зазначається, нарада в КМУ проводилася за участю міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, голови Львівської ОДА Олега Синютки, голови профспілки працівників вугільної промисловості Віктора Турманова, керівництва ДП «Львіввугілля», ПАТ «Центренерго» та ДП «Держвуглепостач».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-