Укрзалізниця планує за кошти ЄБРР оновити 6 тисяч вантажних вагонів - Кравцов

Укрзалізниця планує за кошти ЄБРР оновити 6 тисяч вантажних вагонів - Кравцов

Укрінформ
Укрзалізниця планує за 1.5 - 2 роки за рахунок кредитних коштів ЄБРР оновити майже 6 тисяч вантажних вагонів.

Про це заявивив у вівторок в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов під час конференції «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу», повідомляє прес-служба компанії.

"За наступні 1,5-2 роки плануємо за рахунок кредитних ресурсів ЄБРР оновити майже 6 тисяч вантажних вагонів», – сказав Кравцов.

Він розповів, що тільки за період з вересня минулого року до вересня поточного Укрзалізниця змогла збудувати більше 3,5 тис. вантажних вагонів, і це найбільша річна цифра за останні 8 років. З початку цього року також парк поповнився на понад 3,5 тис. нових вагонів.

Читайте також: Кравцов каже, що воєнний стан не вплинув на роботу УЗ в Азовському регіоні

Кравцов підкреслив, що такі кроки Укрзалізниці з масштабного оновлення парку вагонів, а також проведення дерегуляції вагонної складової за останні 1,5 роки фактично відродили вітчизняне машинобудування.

«Якщо станом на 2015-й рік машинобудування було припинене, то сьогодні можна констатувати, що усі ключові машинобудівні підприємства України знову працюють, навіть ті, що цілком зупинилися, сьогодні завантажені роботою», – зазначив керівник Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-