За три квартали цього року в Україні зареєстрували на 54% більше електрокарів - Омелян

За три квартали цього року в Україні зареєстрували на 54% більше електрокарів - Омелян

Укрінформ
За перші три квартали 2018 року в Україні зареєстровано на 54% електрокарів більше, ніж за цей же період 2017 року - станом на 1 грудня їхня кількість перевищила 10,1 тис. одиниць.

Про це написав міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

“Небезпідставно очікую, що 4-й квартал цього року перевершить всі очікування щодо продажу електрокарів в Україні, адже обережно прогнозували максимум 10 000 зареєстрованих електрокарів до кінця 2018 року. Так от відповідно до останніх даних на 01.12.2018 в Україні вже зареєстровано 10 186 електромобілів”, - акцентував міністр.

Він нагадав, що у 2016 році було зроблено перший крок у бік популяризації електромобілів, а саме звільнення від сплати мита (10% від митної вартості) при ввезенні електрокарів.

"Наступний крок - прийняття наприкінці 2017 року змін до Податкового та Митного кодексів щодо звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ при ввезенні електрокарів на весь 2018 рік. Цей крок став неймовірним проривом, адже за перші три квартали 2018 року в Україні зареєстровано на 54% електрокарів більше, ніж за цей же період 2017 року”, - написав Омелян.

Він зазначив, що підписання Президентом закону №9260, в якому продовжено дію тимчасового (до 2023 року) звільнення від сплати ПДВ при ввезенні електрокарів в Україну, - важливий етап у популяризації електромобілів в Україні.

Читайте також: Видача дозволів на міжнародні перевезення з 1 січня проходитиме онлайн - Омелян

На думку міністра, перший етап створення загального тренду електромобілізації в Україні можна вважати завершеним. Тепер розпочинається другий етап, а саме те, заради чого треба було тимчасово скасовувати мито, акциз та ПДВ: створення умов для інвестора з виробництва електрокарів, батарей і зарядок до них в Україні.

“Ще на початку 2018 року Мінінфраструктури спільно з комітетом податкової та митної політики підготували два законопроекти, 8159 та 8160, де ми врахували податкові та митні пільги для інвестиційної привабливості на наступні 15 років у створенні виробництва електромобілів, їх складових та літій-іонних батарей до них”, - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-