Міністр Литви: Відносини з Україною - перспективний стартап

Міністр Литви: Відносини з Україною - перспективний стартап

Укрінформ
Міністр господарства Литви Віргініюс Сінкявічюс назвав перспективним стартапом відносини з Україною.

Про це він сказав під час відкриття IV Українсько-Литовського економічного форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відносини між Україною та Литвою ми можемо описати сучасним терміном «стартап». Впевнений, що цей стартап буде мати успіх. Зокрема, товарообіг між Україною та Литвою зріс на 20%. Підприємства рухаються у правильному напрямку співпраці. Стартап України та Литви вважаю перспективним тому, що двосторонні відносини між країнами мають величезний потенціал», - сказав він.

Сінкявічюс додав,що потужним сигналом для Литовського бізнесу є вибір українців щодо європейського шляху розвитку.

З його слів, Україна та Литва можуть посилити співпрацю у сферах ІТ та біотехнологій.

«Думаю, що можна ще більше працювати у сферах ІТ і біотехнологій, тому що це сфери, які мають велике майбутнє і мають хороші експертні бази в Україні та Литві. Тому важливо, щоб наші вчені та бізнесмени зустрілися і разом працювали над якісними продуктами. Потенціал великий», - сказав він.

Сінкявічюс додав, що головною цінністю економічного форуму є присутність більше чотирьохсот підприємців з українського та литовського боку, які мають можливість обговорити подальшу співпрацю, налагодити нові зв'язки.

«Головними для бізнесу є контакти. Цей форум - ідеальна платформа, щоб знайти потрібні контакти. Зокрема, литовські підприємці, які присутні на форумі, зацікавлені у співпраці з Україною. Зараз справа за підприємцями, бо бізнес - це набагато більше, ніж хороші відносини між двома міністрами», - сказав міністр господарства Литви.

Читайте також: Суд проти Нафтогазу: Гройсман розповів як захищатиме інтереси держави

Зі свого боку, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів також наголосив, що важливими для співпраці обох країн є ІТ-індустрія та енергоефективність.

Він наголосив, що у 2017 році товарообіг між Україною та Литвою становив 1 мільярд 100 мільйонів доларів, а для збільшення інвестицій в Україні оновили правове поле захисту інвесторів.

Четвертий Українсько-Литовський економічний форум проходить у Києві за участі представників урядів України та Литви, бізнес-асоціацій, експертів-економістів, підприємців.

Учасники форуму обговорюють стан українсько-литовського торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва, перспективи подальшої співпраці підприємців обох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-