Уряд призначив заступника міністра фінансів з питань євроінтеграції

Уряд призначив заступника міністра фінансів з питань євроінтеграції

Укрінформ
Кабінет міністрів призначив Юрія Гелетія на посаду заступника міністра фінансів з європейської інтеграції.

Про це йдеться в розпорядженні № 940-р Кабінету міністрів від 5 грудня 2018 року, повідомляє Урядовий портал.

"Призначити Гелетія Юрія Ігоровича заступником міністра фінансів України з питань європейської інтеграції", - йдеться в розпорядженні.

У Мінфіні зазначають, Гелетій зосередиться на трьох ключових напрямах: реформа системи управління державними фінансами, програма співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та управління державними банками.

4 липня 2018 року Юрій Гелетій був призначений за поданням тоді ще в.о. міністра фінансів Оксани Маркарової на посаду заступника міністра фінансів. На цій посаді від займався роботою над стратегією розвитку державного банківського сектору, управлінням та реформуванням державних банків, небанківського сектору та публічних інвестицій і інновацій.

Читайте також: Товарообіг між Україною та Литвою цьогоріч зріс на 17% - Кубів

Гелетій здобув вищу освіту в Львівському національному університеті ім. І.Франка: в 2001-му році закінчив факультет міжнародних відносин і отримав кваліфікацію спеціаліста з міжнародних економічних відносин, перекладача; в 2002-му році - юридичний факультет (спеціаліст з правознавства).

У 2012-му році отримав ступінь кандидата економічних наук в Інституті регіональних досліджень НАН України.

У 2003-му році пройшов навчальний курс за міжнародною програмою "Торгова політика і комерційна дипломатія" (Карлтонський університет і університет Оттави (Канада). У 2002-му році - курс "Європейська економіка, інтеграція і право" (факультет економіки і права університету міста Байройт (Німеччина).

Після завершення навчання працював в Національному банку України, де протягом 2003-2015-х років пройшов шлях від економіста I категорії до керівника підрозділу в структурі банківського нагляду.

Вільно володіє англійською та німецькою мовами.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів 26 липня 2018 року звільнив заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрія Буцу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-