Нафта дешевшає в очікуванні рішення ОПЕК

Нафта дешевшає в очікуванні рішення ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в п'ятницю, після того як ОПЕК вирішила почекати з підсумковим рішенням про скорочення видобутку в очікуванні підтримки від Росії, яка не входить в картель.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $59,66 за барель, що на $0,4 (0,67%) нижче за рівень закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти подешевшали на $1,5 (2,44%) - до $60,06 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $0,24 (0,47%) - до $51,25 за барель. За підсумками торгів 6 грудня контракт знизився в ціні на $1,4 (2,65%) - до $51,49 за барель.

Днем раніше ціни на нафту знизилися майже на 3 відсотки, оскільки ОПЕК завершила зустріч у Відні, не ухваливши остаточного рішення про скорочення видобутку напередодні переговорів з іншими експортерами в п'ятницю.

"ОПЕК вирішила знову зустрітися в п'ятницю... (оскільки) Росія залишається каменем спотикання", - сказав Стівен Іннз з брокерської компанії Oanda у Сінгапурі.

Читайте також: У США експорт нафти перевищив імпорт вперше за 70 років

Аналітики все ще чекають, що експортери домовляться про будь-яку форму скорочення видобутку.

Ціни на нафту впали на 30 відсотків з жовтня через зростання пропозиції і ослаблення прогнозу попиту на тлі уповільнення зростання світової економіки.

Видобуток нафти найбільших у світі виробників - ОПЕК, Росії та США – збільшився на 3,3 мільйона барелів на добу до 56,38 мільйона з кінця 2017 року, що відповідає близько 60 відсоткам глобального споживання.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 59,57 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,28 долара за барель, що на 22 цента вище за рівень закриття торгів ($60,06).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-