Рада внесла

Рада внесла "пенсійні" зміни до бюджету-2018

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон 9369 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік".

За ухвалення відповідного рішення з техніко-юридичними поправками проголосували 242 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найголовніше, ми перекидаємо і збільшуємо видатки фактично тільки на три статті - це так звані "чорнобильські виплати" на 227,4 млрд, виплати пенсій - на 10,8 млрд, і ще невелике перекидання на станцію "Академік Вернадський". Це відбувається за рахунок економії за деякими програмами. Плюс - кілька текстових статтей щодо того, аби зробити можливим використання залишків за певними субвенціями, які є для місцевих бюджетів. І коригуємо питання з правильного відображення кредиту між урядом України та урядом Французької Республіки. Закон невеликий, він збалансований і повністю опрацьований із бюджетним комітетом", - пояснила міністр фінансів України Оксана Маркарова, презентуючи закон.

Зі свого боку заступник голови Комітету ВР з питань бюджету Сергій Мельник уточнив, що джерелом покриття зазначених видатків є соціальні допомоги, зменшення видатків на обслуговування боргу та окремі видатки Мінагрополітики, що є збалансованими за загальним фондом.

Читайте також: Парубій підписав закон про держбюджет-2019

"Щодо змін за спеціальним фондом, пропонується 2,5 млрд спрямувати на створення єдиної системи авіційної безпеки та цивільного захисту. Крім того, пропонується зберегти на кінець цього року на рахунках місцевих бюджетів залишки коштів за субвенціями на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій та реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості для здійснення відповідних витрат у 2019 році", - додав Мельник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-