Україна приєдналася до Конвенції про вантажну марку

Україна приєдналася до Конвенції про вантажну марку

Укрінформ
Україна приєдналася до Протоколу 1988 року щодо Міжнародної конвенції про вантажну марку 1966 року. 

Про це повідомляє АМПУ.

"Приєднання України до цього міжнародного договору сприятиме вдосконаленню правил щодо оглядів і видачі обмірювальних свідоцтв суднам, що здійснюють міжнародні рейси, з метою забезпечення безпеки судноплавства", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, церемонія відбулася 5 грудня у штаб-квартирі Міжнародної морської організації (IМО) у Лондоні. 

Конвенція про вантажну марку - міжнародна конвенція, підписана 5 квітня 1966 року у Лондоні за ініціативою Міжнародної морської організації. 1988 року спеціальним Протоколом до неї було внесено зміни, пізніше, 2003 року доповнено Комітетом з безпеки на морі IМО. Змінена Конвенція про вантажну марку (КГМ-66/88) набрала чинності 1 січня 2005 року, йдеться у повідомленні АМПУ.

Конвенція забороняє вихід у море судна в міжнародний рейс, якщо воно не було відповідним чином оглянуто, йому не була нанесена вантажна марка і не видано Міжнародне свідоцтво про вантажну марку або, коли необхідно, Міжнародне свідоцтво про вилучення для вантажної марки. У Додатках до Конвенції встановлюються правила визначення вантажних марок, умови призначення і величини надводного борту, модифікації конвенційних вимог щодо зон, районів і сезонних періодів, а також наводяться форми Міжнародного свідоцтва про вантажну марку.

Читайте також: У Кабміні назвали підприємства, де наступного року сформують наглядові ради

1988 року було прийнято Протокол до Конвенції про вантажну марку, що набрав чинності 2000 року. Цим Протоколом вимоги Конвенції 1966 року щодо огляду і видачі Міжнародних свідоцтв були приведені у відповідність з вимогами Міжнародної конвенції по запобіганню забруднення з суден (МАРПОЛ 73/78) і Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (СОЛАС).

Фото: сайт АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-