Савчук попросив уряд посприяти із енергоефективними заходами у 13 областях

Савчук попросив уряд посприяти із енергоефективними заходами у 13 областях

Укрінформ
В Україні 13 областей досі не уклали жодного енергосервісного контракту.

Про це під час Третього форуму місцевого самоврядування сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ЕСКО виникли проблеми. При тому, що законодавство уже якісне, не всі області мають реалізовані ЕСКО-контракти. Ті 200 контрактів, які у нас є, належать лише 12 областям. А 13 областей ні одного ЕСКО-договору не уклали. Держенергоефективності потрібна допомога місцевої влади, бо інвестор має знати, до кого звертатися", - наголосив Савчук.

Він звернувся до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, щоб він доручив місцевим керівникам призначити заступників з енергоефективності.

"Ми у 2016 році отримали перші 20 ЕСКО-контрактів, куди зайшли приватні інвестиції. У 2017 році ми поміняли законодавство і проводимо тендери через систему "Прозорро". За один рік ми отримали додаткові 200 контрактів", - додав Савчук.

Читайте також: Німеччина надає значну підтримку Україні у розвитку «чистої» енергетики - Савчук

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 2018 року в Україні укладено 200 енергосервісних контрактів на 200 млн євро. 

ЕСКО-контракт передбачає, що інвестор реалізує заходи з енергозбереження за власні кошти, а повертає їх із отриманої економії витрат на оплату спожитих ресурсів, а також за рахунок цієї ж економії отримує прибуток протягом обумовленого в договорі періоду часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-