Україна й Узбекистан відновлять роботу Спільної комісії - МЕРТ

Україна й Узбекистан відновлять роботу Спільної комісії - МЕРТ

Укрінформ
Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Республіки Узбекистан Абдуллою Аріповим. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Одним з важливих інструментів налагодження кращого торговельно-економічного діалогу між Україною і Узбекистаном є відновлення роботи Спільної українсько-узбецької комісії всебічного співробітництва та якнайшвидше проведення чергового восьмого засідання комісії для спільного обговорення перспектив взаємовигідної співпраці між нашими країнами", - підкреслив у розмові Степан Кубів.

Прем'єр-міністр Узбекистану підтримав важливість відновлення роботи комісії та запевнив у відсутності обмежень та врегулюванні проблемних аспектів взаємних поставок товарів на ринки України та Узбекистану.

Урядовці обох країн зосередили розмову на обговоренні питань забезпечення взаємного доступу товарів на ринки України та Узбекистану, говорили також про важливість формування передбачуваних торговельних відносин між країнами.

Читайте також: Узбекистан призупинив імпорт цукру з України

Як повідомляв Укрінформ, Узбекистан призупинив імпорт цукру з України. Цукор та інші вантажі, які надходять до Узбекистану, на даний момент не розвантажуються та не розмитнюються. 

Укрцукор направив офіційне звернення до Міністерства аграрної політики та продовольства України та до Міністерства економічного розвитку та торгівлі з проханням надати роз’яснення та владнати ситуацію щодо затримання української продукції під час ввезення на територію Республіки Узбекистан.

Як повідомляв Укрінформ, Україна за 2017/2018 МР поставила на зовнішні ринки 560,4 тис. т цукру, основним імпортером став Узбекистан, імпортувавши 209,9 тис. т цукру на суму $79,1 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-