Нафта дорожчає на тлі можливого скорочення видобутку ОПЕК

Нафта дорожчає на тлі можливого скорочення видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок на тлі очікуваного скорочення постачання виробниками на чолі з ОПЕК і зниження видобутку в Канаді.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent становила $62,48 (+1,28%). Барель нафти WTI торгувався по $53,58 (+1,19%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $61,69 і $52,95 відповідно.

В ході попередньої торгової сесії обидва світових бенчмарки подорожчали приблизно на 4% після того, як Вашингтон і Пекін заявили про призупинення торговельної війни на 90 днів.

«Ми чекаємо, що на грудневому саміті ОПЕК+ буде прийнято рішення про скорочення видобутку і поставок нафти... Для того, щоб зупинити зростання світових товарних запасів нафти, скорочення має становити 1,3 млн бар./доб. (б/д)», — йдеться в аналітичній записці банку Goldman Sachs.

Підтримку нафтовому ринку також надало послаблення напруженості у відносинах США і Китаю, що сприяло зростанню попиту на ризиковані активи.

Крім того, влада канадської провінції Альберта, найбільшого нафтовидобувного регіону країни, прийняла безпрецедентне рішення про скорочення виробництва нафти.

Видобуток нафти в провінції буде знижено на 325 тис. барелів на добу, або на 8,7%, з 1 січня 2019 року, оголосила прем'єр провінції Рейчел Нотлі. Цей захід діятиме до тих пір, поки 35 млн барелів нафти, що зберігається в регіоні, не буде продано на ринку - за попередньою оцінкою, до весни 2019 року. Після цього скорочення видобутку становитиме 95 тис. б/д, і воно діятиме до кінця 2019 року, коли в експлуатацію буде запущено новий нафтопровід компанії Enbridge.

Читайте також: Нафтогаз планує продавати газ населенню на роздрібному ринку

Станом на 10:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 62,34 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,83 долара за барель, що на 14 центів вище за рівень закриття торгів ($61,69).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-