Україна цьогоріч збільшила експорт волоського горіха на 77% - експерти

Україна цьогоріч збільшила експорт волоського горіха на 77% - експерти

Укрінформ
Україна за січень-жовтень 2018 року збільшила експорт волоського горіха на 77% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 77,3 млн доларів у грошовому вимірі.

Про це повідомляє прес-служба Аналітичної платформи для зростання плодоовочевого бізнесу Еast-fruit.

“Україна за перші 10 місяців 2018 року різко наростила експорт волоських горіхів. Виручка від експорту за цей період становить 77,3 млн дол. і зросла на 77% порівняно з  тим самим періодом минулого року. Найрізкіше зріс експорт в Болгарію, Румунію і Туреччину", - йдеться у повідомленні.

Акцентується, що найбільшим імпортером ядра волоського горіха з України за вказаний період стала Туреччина, купивши продукції на 9,3 млн дол., або 2,6 тис. тонн. Таким чином Туреччина збільшила закупки горіха з України за січень - жовтень 2018 року в 5,5 разу. Відповідно, Туреччина відсунула на друге місце Францію, яка закупила ядер волоського горіха з України на 8,5 млн дол.

Читайте також: Україна вийшла у "плюс" платіжного балансу - НБУ

Аналітики Еast-fruit повідомляють, що експорт горіха з України в Болгарію (6-е місце в рейтингу покупців) зріс в 4,5 разу за вказаний період і з України в Румунію (11-е місце в рейтингу) майже в сім разів. У 2018 році вперше почали закуповувати значні обсяги Чехія і Словенія. Досить істотно - удвічі рівно - наростила імпорт українського горіха Греція, яка посіла в рейтингу третє місце, після Франції. Голландія наростила імпорт волоського горіха з України в 2,7 разу (4-е місце в рейтингу імпортерів). Ірак знизив закупівлі на 4% в грошовому вимірі і залишився п'ятим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-