Мінфін закликає депутатів ратифікувати FATCA

Мінфін закликає депутатів ратифікувати FATCA

Укрінформ
У Міністерстві фінансів закликають народних депутатів ратифікувати підписану ще у 2017 році між Україною та США Угоду про обмін податковою інформацією - FATCA.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну на своїй сторінці у Facebook.

"У четвер Верховна Рада вже уп'яте спробує ратифікувати підписану ще у 2017 році між Україною та США Угоду про обмін податковою інформацією - FATCA", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні закликають народних депутатів нарешті ратифікувати FATCA.

За словами голови правління Transparency International Ukraine Ярослава Юрчишина, Україні важливо ратифікувати цю Угоду до кінця 2018 року.

Читайте також: ДФС повідомила про режим роботи центрів обслуговування платників

"США можуть виключити Україну з "білого" списку країн, які не підключилися до міжнародної системи обміну даними, та ввести санкції. Відповідно до Закону FATCA, до всіх фінансових установ України може бути застосоване примусове стягнення 30% від суми переказів через банківську систему США та через банківську систему країн, які підписали таку Угоду, а також через банки, які підписали таку Угоду самостійно. Ратифікація Угоди FATCA є важливою для репутації України перед авторитетними світовими організаціями, у політиці яких основним трендом останніх років є забезпечення податкової прозорості", - зазначає Юрчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-