Ухвалення Радою законопроекту про концесію відкриє шлях інвестиціям - Кубів

Ухвалення Радою законопроекту про концесію відкриє шлях інвестиціям - Кубів

Укрінформ
Прийняття Верховною Радою законопроекту №8125 «Про концесію» відкриє шлях до припливу інвестицій в інфраструктуру та регіональний розвиток України.  

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

«Щойно під час Погоджувальної ради у парламенті: розповів про два інвестиційні проекти - концесія щодо портової інфраструктури у Миколаївській та Херсонській областях. Це ДП "Стивідорна компанія "Ольвія" та "Херсонський морський торговельний порт". Є готові ТЕО, завершується погодження з ЦОВВ, але інвестори чекають, щоб парламент прийняв розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України законопроект №8125. Зараз він прийнятий лише у першому читанні. Тож інвестори чекають, адже без прийняття нового закону концесія проблематична, бо старі механізми державно-приватного партнерства непрозорі, складні і містять корупційні ризики», - написав Кубів.

Він закликав парламент підтримати законопроект №8125, бо це голоси за великі інвестиції в інфраструктуру та регіональний розвиток України.

Читайте також: Видобуток газу в Україні зростає сьомий місяць поспіль - експерти

Як відомо, концесія - це найпоширеніша форма державно-приватного партнерства. Концесія передбачає, що держава передає об'єкти, якими вона володіє, приватному бізнесу в оренду з метою залучення приватних інвестицій для модернізації, створення нової інфраструктури та надання якісних суспільно значущих послуг. Оновлене концесійне законодавство відкриє нові можливості для залучення інвестицій та сприятиме втіленню масштабних проектів в усіх регіонах України, включаючи суттєве покращення її інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-