Криза настане незалежно від прогнозів – голова наглядової ради Приватбанку

Криза настане незалежно від прогнозів – голова наглядової ради Приватбанку

Укрінформ
Процес подолання економічної кризи в Україні був  «екстраординарним, чудовим і сміливим», а НБУ продемонстрував важливу в такі моменти якість — рішучість.

Криза настане незалежно від прогнозів економістів, і до неї треба бути готовими постійно, заявив в інтерв’ю ZN.UA Енгін Акчакоча, голова наглядової ради Приватбанку.

«Приватбанк — щасливець, тому що він належить державі», - додав Акчакоча. Ще один плюс, за його словами, те, що банк має сильну позицію на ринку.

Він пояснив, що і регулятори банківського сектору, і самі банки постійно проводять стрес-тестування, бо банківський сектор має бути готовий до подолання кризи в будь-який момент.

Втім, все одно багато залежатиме від того, наскільки сильною буде криза. «Треба розуміти, що все це допоможе в кризовий час, але в результаті все одно залежатиме від масштабів кризи. Поки що ніхто не знає, наскільки криза буде великою, але якщо вона колись настане, усі мають бути готові, у тому числі й держава».

Читайте також: МВФ офіційно підтвердив готовність працювати з Україною за новою програмою Stand-By

До цього Акчакоча додав, що коли він спостерігав за процесом подолання економічної кризи в Україні, то був вражений: «Процес був екстраординарним, чудовим і сміливим. НБУ дуже багато зробив для стабілізації банківського сектору, продемонстрував гарні знання і, що теж важливо в такі моменти, — рішучість. Я говорю не тільки про період очищення банківського сектору, але й про процеси його рекапіталізації, зміни у законодавстві й нормативах. Досягнутий результат допоможе забезпечити стабільність банківського сектору в кризовий час», - пояснив голова наглядової ради Приватбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-