Продати Приватбанк одному інвестору буде дуже важко – голова наглядової ради

Продати Приватбанк одному інвестору буде дуже важко – голова наглядової ради

Укрінформ
У питанні приватизації Приватбанку не можна зациклюватися виключно на продажі одному інвестору.  Треба розглядати і можливість часткового продажу, і поділ банку на кілька частин.

Таку думку Енгін Акчакоча, голова наглядової ради Приватбанку озвучив в інтерв’ю ZN.UA.

"Щодо стратегії виходу держави з капіталу банку, то, на мій погляд, продати весь банк цілком якомусь приватному інвесторові буде дуже важко. Ми маємо бути відкриті для різних форм і методів приватизації. Вони можуть включати частковий продаж банку, виведення банку на IPO або його поділ на кілька частин. Ми маємо бути готові до різних варіантів", - заявив він.

Водночас, на думку голови наглядової ради, "за своєю природою Приватбанк дуже ліквідний".  Акчакоча  додав, що на сьогодні рівень утримання клієнта у Приватбанку є одним із найвищих на ринку — "понад 60% наших клієнтів залишаються з банком після закінчення строку вкладу. Це чудовий результат не тільки для України, а й для будь-якої іншої країни".

Читайте також: Левова частка банків в Україні наразі є прибутковими — Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Енгін Акчакоча заявляв, що Приватбанк можуть продати, щойно ринок буде готовий та на банк буде попит. "Стратегія вимагає, щоб ми завершили спрямовані на приватизацію зусилля до 2021 року.", - так відповів Акчакоча на запитання "Коли ПриватБанк буде виставлено на продаж?".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-