Німецький бізнес готовий інвестувати в Україну - Зубко

Німецький бізнес готовий інвестувати в Україну - Зубко

Укрінформ
Підтримка європейською спільнотою політичного курсу і територіальної цілісності України зростає, а німецький бізнес готовий інвестувати в Україну, незважаючи на виклики, які стоять перед нею.

На цьому під час Третього німецько-українського ділового форуму в Берліні наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує Урядовий портал.

«Німецькі інвестори можуть вкладати кошти не тільки в інфраструктуру і АПК, є величезний ринок енергоефективності, розвиток якого сприятиме зменшенню рахунків за ЖКП і споживання газу. Дуже важливо на сьогоднішньому економічному форумі в Берліні дати посил щодо стану справ в Україні й готовності країни залучати бізнес-інвестиції», – підкреслив  Зубко.

Він розповів, що сьогодні в Україні працює близько 2 тисяч німецьких підприємств.

"Німеччина спільно з ЄС сьогодні активно долучається до фінансової підтримки мультидонорського фонду, який працюватиме з Фондом енергоефективності. Економічний ефект від запуску Фонду колосальний - створення 75 тис. додаткових робочих місць, 60% економії енергії в будинку, 10 млрд кубометрів - скорочення споживання газу. За цим прийде німецький бізнес, проектний менеджмент з технологіями, і ми повинні зробити в реформі енергоефективності революційний стрибок", - сказав Зубко.

Читайте також: "Електроенергетичний безвіз" - Зубко розказав про об'єднання енергосистем України та ЄС

За його словами, інвестиційний потенціал ринку енергоефективності України оцінюється  у 50 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, на виконання Закону України "Про Фонд енергоефективності" та постанови Кабінету міністрів України від 23 травня 2018 року №582 "Про затвердження Порядку обрання, призначення та звільнення членів Наглядової ради державної установи "Фонд енергоефективності" Мінрегіон своїм наказом створив Комісію з відбору незалежних членів наглядової ради державної установи "Фонд енергоефективності" та затвердив її склад. До складу Комісії увійшли по одному представнику від Мінрегіону, Секретаріату КМУ, Мінфіну та три представники від донорів - два від Європейської Комісії та один представник від уряду Німеччини. Крім того, за рішенням Комісії до її роботи долучено професійного консультанта з підбору персоналу. Підготовку Фонду енергоефективності до повноцінного запуску має бути завершено до кінця 2018 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-