Конкурс з продажу «Центренерго» відбудеться за планом - ФДМУ

Конкурс з продажу «Центренерго» відбудеться за планом - ФДМУ

Воєнний стан
Укрінформ
Введення воєнного стану ніяк не позначиться на процесах приватизації; зокрема, конкурс з продажу «Центренерго» відбудеться, як і планувалося, 13 грудня.

Про це повідомляє Фонд державного майна України (ФДМУ) на власній сторінці у Facebook.

"Введення воєнного стану ніяк не позначиться на процесах (процедурі) приватизації як великої, так і малої", - зазначив в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.

За його словами, всі аукціони з продажу об’єктів малої приватизації в системі Прозорро.Продажі відбудуться згідно з оголошеними датами. Зокрема, конкурс з продажу «Центренерго» відбудеться, як і планувалося, 13 грудня.

"Наразі йде прийом заявок, після цього компанії мають внести гарантійний внесок, і лише після цього можемо говорити про кількість учасників конкурсу та їх назви", - зазначив Трубаров.

Водночас, очільник Фонду визнав, що введення воєнного стану може вплинути на настрої інвесторів.

Читайте також: ФДМУ програв позов щодо повернення державі Укртелекому

Як повідомлялося, 10 травня 2018 року Кабінет міністрів України затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, до якого увійшло 26 об'єктів, пізніше цей список скоротився до 23 підприємств.

Втім, на початку жовтня під час засідання Спеціальної комісії Верховної Ради з питань приватизації Трубаров заявив, що Фонд держмайна планує перенести практично всі конкурси з великої приватизації на 2019 рік. Тоді ж він зазначив, що зі згаданого списку, найімовірніше, вдасться приватизувати лише "Центренерго".

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-