Нафта торгується різноспрямовано на тлі збільшення запасів у США

Нафта торгується різноспрямовано на тлі збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту змінюються різноспрямовано в четвер після 1,5% зниження напередодні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent становила $59,06 (-0,05%). Барель січневої нафти WTI торгувався по $50,48 (+0,34%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $59,09 і $50,31 відповідно.

Напередодні нафтові ф'ючерси подешевшали більш як на 1,5% після публікації даних Управління енергетичної інформації про збільшення комерційних запасів нафти у США на 3,6 млн барелів при прогнозному зростанні на 0,3 млн барелів.

Трейдери проявляють стриманий оптимізм напередодні саміту G20, який пройде 30 листопада - 1 грудня в столиці Аргентини. Учасники ринку сподіваються, що главам держав «великої двадцятки» вдасться вирішити протиріччя, які провокують сповільнення темпів зростання світової економіки.

Читайте також: Рахункова палата наполягає, що має право провести аудит Нафтогазу

Президент США Дональд Трамп заявив, що він відкритий для укладення нового торговельного договору з Китаєм. Але, водночас, він готовий підвищити тарифи на імпорт товарів з КНР, якщо на запланованих на 1 грудня переговорах з китайським лідером не будуть вирішені давні торговельні спори, заявив радник Білого дому Ларрі Кадлоу.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і країн, що не входять в ОПЕК, проведе 6 грудня міністерський саміт у Відні, щоб обговорити новий раунд скорочення нафтовидобутку на 1,0-1,4 млн барелів. Джерела Reuters у картелі повідомили про те, що ця цифра може бути і більшою.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 59,16 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 59,08 долара за барель, що на 1 цент нижче рівня закриття торгів ($59,09).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-