Окупність інвестицій в аграрний сектор України становить близько 4 років - експерти

Окупність інвестицій в аграрний сектор України становить близько 4 років - експерти

Укрінформ
Одна гривня, інвестована в аграрний сектор, приносить в середньому 0,295 грн прибутку, а окупність інвестицій в аграрний сектор становить близько 3-4 років.

Про це повідомляється на власній сторінці Інституту аграрної економіки у Facebook.

“За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, у період 2015-2017 років 1 грн інвестицій в основний і оборотний капітал аграрних підприємств принесла в середньому 0,295 грн приросту прибутку до оподаткування на рік. Тобто, нині інвестиції в аграрний сектор економіки окупаються доволі швидко - за 3-4 роки”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що більшість національних інвесторів усвідомлюють привабливість аграрного виробництва. Відтак, навіть в умовах війни та економічної нестабільності обсяги капітальних інвестицій в аграрну сферу за останні три роки порівняно збільшилися на 81%.

Разом з тим в умовах підвищених ризиків національні інвестори надають перевагу коротким інвестиціям. На 1 грн капітальних інвестицій останні три роки припадає 2,64 грн коротких.

Читайте також: У Мінагро запевняють, що воєнний стан не несе "продовольчих ризиків"

При цьому, спеціалісти Інституту підкреслюють, що уявлення іноземних інвесторів щодо окупності їх капіталу в аграрному секторі України є здебільшого песимістичними. Не випадково інвестований у виробництво продукції сільського, лісового і рибного господарства капітал нерезидентів на кінець 2017 року, за підрахунками Інституту аграрної економіки, становив лише $621,2 млн, з яких 43% надійшли з офшорів.

Як повідомлялось, за даними Державної служби статистики України, у 2017 році капітальні інвестиції у сільське, лісове та рибне господарство становили 64,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-