Рахункова палата проводитиме всі планові аудити - Пацкан

Рахункова палата проводитиме всі планові аудити - Пацкан

Воєнний стан
Укрінформ
Рахункова палата продовжить проводити всі планові аудити в умовах воєнного стану. 

Про це сказав голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час зустрічі зі студентами економічного факультету Київського національного університету ім.Тараса Шевченка, повідомили Укрінформу прес-служба Рахункової палати.

“Я розпочав робочий день зі спілкування з нашими керівниками територіальних відділень у тих регіонах, де оголошений воєнний стан. Однозначно, ми продовжуємо проводити планові аудити. Ми не будемо зупиняти роботу. Гроші потрібно рахувати і контролювати. Якщо хтось під прикриттям воєнного стану захоче заробити на державних коштах, то наше завдання - не дати цього зробити. Тож жодна перевірка не буде перервана”, - сказав Пацкан.

Він зазначив, що сьогодні серед його пріоритетів як голови Рахункової палати – відновлення довіри до інституції і підвищення фахового рівня аудиторів. 

“Моє завдання - зробити так, щоби Рахункова палата була максимально зрозуміла для суспільства і доносила чіткі меседжі щодо дохідної і витратної частин бюджету. І ще одна мета на наступний рік – максимальне навчання працівників. Йдеться не тільки про підвищення фахової кваліфікації, а й про вивчення іноземних мов”, - наголосив посадовець. 

Читайте також: Нафтогаз пояснив, чому не дав Рахунковій палаті провести аудит

Рахункова палата не є каральним органом, пояснив студентам Пацкан. 

“Ми перевіряємо всі органи, які отримують фінансування з державного бюджету, починаючи від Адміністрації Президента та Кабміну і закінчуючи новоствореними органами – НАБУ, САП, НАЗК тощо. Але підкреслюю – ми не каральний орган. Я хочу, щоби державні кошти використовувалися ефективно і щоби кожна копійка українців як платників податків була використана виключно в інтересах держави», - резюмував очільник Рахункової палати. 

Як повідомлялося, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях в зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-