Нафтогаз пояснив, чому не дав Рахунковій палаті провести аудит

Нафтогаз пояснив, чому не дав Рахунковій палаті провести аудит

Укрінформ
Рахункова палата не має повноважень для проведення аудиту ефективності діяльності керівництва у НАК "Нафтогаз України", оскільки компанія не є бюджетною установою та органом, що збирає податки.

Про це заявляє прес-служба Нафтогазу.

"Рахункова палата України не має законних підстав вимагати проведення на об’єктах Нафтогазу аудиту ефективності стану планування і своєчасності надходження дивідендів до державного бюджету. Вимога щодо проведення такого аудиту надійшла від Рахункової палати до компанії на початку жовтня. За Законом України «Про Рахункову палату», Нафтогаз не належить до переліку об’єктів, до яких Рахункова палата може призначити аудит ефективності. Нафтогаз не є центральним органом виконавчої влади, що реалізує податкову і митну політику, а також не відповідає за справляння надходжень до державного бюджету", - пояснили у Нафтогазі.

Натомість, зауважили у Нафтогазі, органами державного контролю, які постійно перевіряють фінансово-господарську діяльність НАК «Нафтогаз України», є Державна аудиторська служба України та Державна фіскальна служба України.

Читайте також: Гройсман обіцяє відкрити Рахунковій палаті доступ до баз даних Нафтогазу

"Їм надаються всі необхідні для перевірок документи. Зокрема на сьогодні проводиться планова перевірка Державної аудиторської служби за період з 1 квітня 2017 року по 30 вересня 2018 року. Також тривають дві перевірки Державної фіскальної служби – планова (з 1 січня 2015 по 30 червня 2018 року ) та позапланова (за березень 2018 року)", - зазначили у НАК.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 28 листопада, Рахункова палата заявила, що має на меті провести перевірку Нафтогазу за фактом виплати премій керівництву компанії. Нафтогаз відмовився допускати палату до своїх баз даних. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман своїм листом доручив НАК допустити Рахункову палату до аудиту та пообіцяв, що, у разі недопущення відомства, це питання буде розглядатися на наступному засіданні уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-