Цьогоріч в Україні ввели в експлуатацію понад 60 тисяч нових квартир - Мінрегіон

Цьогоріч в Україні ввели в експлуатацію понад 60 тисяч нових квартир - Мінрегіон

Інфографіка
Укрінформ
В Україні за підсумками січня-вересня 2018 року прийнято в експлуатацію 5231 тис. кв. метрів загальної площі житла. Це 61180 нових квартир.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

“За 9 місяців 2018-го введено в експлуатацію вже понад 5,2 млн кв. м житла. Це 61180 тис. нових квартир. За цей період в експлуатацію ввели на 15% менше житлової площі в новобудовах, ніж за аналогічний період попереднього року, що пояснюється об'єктивними чинниками. Ринок стає більш рівномірним та стабільно розвивається після неабиякого буму житлового будівництва в минулому році. Крім того, все більше зростає попит на однокімнатні та інші малогабаритні квартири, що теж, у свою чергу, впливає на введені в експлуатацію об'єми”, - написав Парцхаладзе. 

Згідно із статистичними даними, у січні-вересні у містах України було прийнято в експлуатацію 3313,3 тис. кв. м житла (63,3%), у сільській місцевості - 1917,7 тис. кв. м (36,7%).

У багатоквартирних житлових будинках було введено в експлуатацію 49,7% від всього житла.

Читайте також: В Україні обсяги будівництва цьогоріч зросли на 6,4% - Мінрегіон

У розрізі регіонів, лідерами за обсягами введеного в експлуатацію житла стали Київська область (976,1 тис. кв. м), Львівська область (595,3 тис кв. м) та м. Київ (616,2 тис. кв. м). Лідер за темпами - Херсонська область (200,6%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-