Westinghouse готова повністю забезпечувати українські АЕС ядерним паливом

Westinghouse готова повністю забезпечувати українські АЕС ядерним паливом

Укрінформ
Американська компанія Westinghouse готова на 100% забезпечувати українські АЕС ядерним паливом.

Про це заявили представники компанії Westinghouse під час зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом, повідомляє прес-служба міністерства.

"Енергетична безпека завжди була і є під постійною увагою Президента та уряду України. Враховуючи нинішні загрози національній безпеці України, у випадку припинення постачання ядерного палива з РФ, ми готові забезпечити роботу енергоблоків українських АЕС з використанням палива компанії Westinghouse", - сказав Насалик.

Він зазначив, що компанія має всі технічні і логістичні можливості, щоб вийти на 100% забезпечення ядерним паливом усіх енергоблоків українських АЕС. 

Сторони обговорили можливе розширення співпраці щодо участі компанії у будівництві заводу з виробництва ядерного палива в Україні з використанням технології Westinghouse та впровадження проекту «Енергоміст: Україна – Європейський Союз».

Читайте також: Енергетики закликали Раду подовжити дію пільг на імпорт електромобілів

Як повідомлялося, нині Westinghouse здійснює постачання палива на 6 енергоблоків АЕС типу ВВЕР-1000, а третій енергоблок Южно-Української АЕС повністю перейшов на паливо компанії Westinghouse.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-