У 122 районах немає жодного державного чи приватного нотаріуса — Петренко

У 122 районах немає жодного державного чи приватного нотаріуса — Петренко

Укрінформ
Через відсутність у 122 районах України жодного державного або приватного нотаріуса майже 7 млн українців не мають доступу до елементарних юридичних сервісів.

Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо фактично сумну статистику, що у 122 районах - а це третина території України - немає жодного державного і приватного нотаріуса. На цій території проживає близько 7 млн українців, які не мають доступу до елементарних сервісів держави - оформлення власності, оформлення спадщини, які держава зобов'язана надати громадянину", - сказав Петренко.

У цьому контексті він поінформував, що 21 листопада у парламенті було зареєстровано законопроект №9311 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту державою права власності", який був розроблений на доручення Президента народними депутатами спільно з урядом та бізнес-спільнотою.

Читайте також: Оформлення спадщини та дарування з 1 листопада не зміниться - Мін'юст

Петренко зазначив, що цей законопроект спрямований на захист права власності і боротьби з рейдерством і вирішує дві основні проблеми, з якими стикаються українці.

"Перша проблема - прибирання можливості суб'єктивного впливу чи то реєстраторів, чи то тих осіб, які мають право на реєстраційні дії у сфері власності, і даємо гарантії власнику фактично збереження свого майна і недопуску рейдерських захоплень. Друга велика ініціатива, яка закладана в цьому законі, - це надання сервісів держави для тих громадян, які живуть у найвіддаленіших населених пунктах України", - поінформував Петренко.

Він закликав народних депутатів найближчим часом проголосувати за законопроект і пообіцяв імплементувати його у найкоротші терміни після ухвалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-