Фінансисти не очікують різких змін на українському ринку

Фінансисти не очікують різких змін на українському ринку

Опитування
Укрінформ
Більшість учасників фінансового ринку називає задовільним нинішній стан фінансової системи в Україні та вважає, що він істотно не зміниться у найближчі півроку.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України за результатами опитування про системні ризику фінансового сектору, проведеного у листопаді 2018 року.

«69% респондентів оцінили поточний стан фінансового сектору як задовільний, 12% - як добрий. При цьому 73% опитаних переконані, що в найближчі півроку стан фінансового сектору не зміниться, а ще 15% - що покращиться», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що попереднє опитування (травень 2018 року) зафіксувало оптимістичніші настрої: тоді на покращення стану фінсектору очікували 35% респондентів.

Понад дві третини опитаних оцінюють загальний рівень ризику в фінансовому секторі як середній, ще чверть вважає, що він вищий за середній. Водночас оцінка стійкості фінансового сектору до негативних шоків значно покращилася: 69% опитаних назвали її середньою (52% у травні), а 12% оцінили рівень стійкості як високий (0% у травні).

Читайте також: Верховний суд підтвердив правомірність ліквідації банку "ТК Кредит"

Як і в травневому опитуванні, до п'ятірки найбільших факторів ризику для фінансового сектору увійшли: корупція, діяльність правоохоронних органів та судової системи; стан співпраці з міжнародними фінансовими організаціями; політична та соціальна ситуація в країні; стан захисту прав кредиторів та інвесторів, а також шахрайство й кібернетичні загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-