Маркарова пояснила, чому Рада перенаправила мільярд держпідтримки АПК

Маркарова пояснила, чому Рада перенаправила мільярд держпідтримки АПК

Укрінформ
Верховна Рада при ухваленні Держбюджету на 2019 рік перенаправила один мільярд гривень з програми державної підтримки агропромислового комплексу на Фонд регіонального розвитку.

Про це під час брифінгу у п'ятницю заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо агропрограм, то одна із змін, яка була зроблена парламентом - перенаправлення одного мільярда гривень на Фонд регіонального розвитку... Міністерство фінансів усе-таки хоче максимально залучати банківську комерційну інфраструктуру для надання програм дотацій (у сфері АПК - ред.), для того щоб банки виступали нашими агентами у відборі і аналізі проектів, щоб банки, а не чиновники вибрали, кому надавати допомогу. Фокус має бути на малий бізнес", - сказала Маркарова.

Вона додала, що після перерозподілу одного мільярда дотація для АПК залишилась орієнтовно на рівні 6 мільярдів гривень.

Читайте також: В Укрзалізниці розповіли, що наразі стримує темпи перевезення зерна

Як повідомлялось, у висновку до другого читання Комітету Верховної Ради з питань бюджету щодо проекту Державного бюджету на 2019 рік передбачено зменшення видатків за бюджетними програмами "Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)" на 500 млн грн та "Фінансова підтримка сільгоспвиробників" також на 500 млн грн.

Верховна Рада близько 6 години ранку 23 листопада ухвалила Державний бюджет на 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-