НАБУ завершило слідство щодо розкрадань у нафтогазовій сфері

НАБУ завершило слідство щодо розкрадань у нафтогазовій сфері

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про завершення розслідування дев’ятьом підозрюваним у завданні 2,188 млн грн збитків ДП  "Чернігівнафтогазгеологія". 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про завершення розслідування дев’ятьом підозрюваним у завданні 2,188 млн грн збитків ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія». 22 листопада 2018 року стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення", - йдеться у повідомленні.

Серед підозрюваних - колишній директор ДП «Чернігівнафтогазгеологія», головний інженер компанії, директор приватної компанії та його заступник, а також п’ятеро працівників Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції ДП «Чернігівнафтогазгеологія».

Цих осіб підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна), ч.1 ст.366 (службове підроблення) ККУ.

Читайте також: Запаси газу в сховищах України за тиждень скоротилися на 300 мільйонів кубів

Як встановило слідство, «Чернігівнафтогазгеологія» — відокремлений підрозділ НАК «Надра України» —  в липні 2016 року передало в оренду 248 бурильних труб вартістю 2,188 млн грн приватній компанії, яка одразу надала їх у суборенду іншій пов’язаній із нею структурі.

Остання мала повернути це обладнання у вересні 2016 року, але фактично цього не зробила. Надалі, на думку слідства, аби приховати факт відсутності цих труб, працівники Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції склали підроблені документи про відбракування та переведення бурильного обладнання у брухт чорних металів. Слідство має докази, що люди діяли з відома директора та головного інженера ДП «Чернігівнафтогазгеологія».

Розслідування наведених фактів розпочато в березні 2017 року. Посадовцям повідомили про підозру навесні 2018 року.

Фото: Українська Енергетика

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-