ДФС запровадила сервіс з перевірки електронних копій касових чеків

ДФС запровадила сервіс з перевірки електронних копій касових чеків

Укрінформ
На веб-порталі Державної фіскальної служби України запроваджено сервіс перегляду чеків, які надіслано реєстраторами розрахункових операцій (РРО) до ДФС.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"За допомогою цього сервісу усі споживачі можуть оперативно перевірити фактичну передачу електронної копії отриманого фіскального чека до інформаційних баз ДФС. Наявність такої копії або її відсутність в базах ДФС може свідчити про дотримання або недотримання суб’єктом господарювання вимог чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами отриманих звернень споживачів про відсутність того чи іншого фіскального чека в інформаційних базах ДФС, проводяться фактичні перевірки суб’єктів господарювання.

Читайте також: ДФС наступного року перевірить на 10% менше підприємств

Також фіскальними органами активізовано роботу щодо контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

При здійсненні аналізу щодо таких господарських операцій органами ДФС, зокрема, використовується інформація Системи збору і збереження даних (СЗЗД) реєстраторів розрахункових операцій , до якої в електронному вигляді надходить інформація від РРО про всі проведені розрахункові операції.

Зазначена інформація порівнюється із обсягами задекларованих зобов’язань по ПДВ, акцизному податку тощо, та в результаті встановлюються ризики щодо можливого заниження задекларованих податкових зобов’язань та несплати податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-