Прямі іноземні інвестиції наступного року очікуються на рівні $2 мільярдів - експерт

Прямі іноземні інвестиції наступного року очікуються на рівні $2 мільярдів - експерт

Укрінформ
У Міжнародному фонді Блейзера очікують, що Україна за підсумками 2019 року отримає приплив прямих іноземних інвестицій(ПІІ) у розмірі близько 2 млрд дол.

Про це під час прес-конференції «Зростання економіки або консервація бідності: який бюджет приготували для України на 2019 рік?» сказав виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прогноз, який ми виставляємо, - 2 млрд дол припливу прямих іноземних інвестицій, що менше ніж цього року. Очікується, що цього року ця цифра може становити 2,5 млрд дол», - сказав Устенко.

Він також зазначив, що 2 млрд дол, це в 5 разів нижче історичних максимумів, які були в України, і значно менше, ніж у 2013 році, коли приплив ПІІ становив 4,5 млрд дол.

Читайте також: ФДМУ програв позов щодо повернення державі Укртелекому

Раніше Устенко повідомляв, що зараз у світі відбуваються важливі глобальні зміни на фінансових ринках. Інвестори перелякані взаємовідносинами Китай - США, США - Європа, що примушує їх шукати «тихі гавані» для своїх грошей, а для них «тиха гавань» - це цінні папери США. І, як результат, ми бачимо потоки переказу грошей з усього світу, і навіть з ринків, які розвиваються, - на територію США. Крім того, нині дуже загострилася конкурентна боротьба за ту частину інвестицій, яка все ж направляється у країни, що розвиваються. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-