Експерти радять бізнесу долучитися до формування структури валютного регулювання

Експерти радять бізнесу долучитися до формування структури валютного регулювання

Укрінформ
До обговорення проекту структури валютного регулювання має долучитись якомога більше представників бізнесу, аби внести свої пропозиції ще на стані обговорення.

Про це у ході прес-конференції на тему нового валютного регулювання в Україні сказала заступник виконавчого директора Центру економічної стратегії Марія Репко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми займаємось валютним регулюванням ще з 2015 року і чули від бізнесу багато нарікань на те, що валютне регулювання в Україні дуже обмежувальне, і не відповідає світовим практикам. Що воно дуже ускладнює ведення бізнесу, та як наслідок, відповідне економічне зростання. Ми вважаємо, що поступ до валютної лібералізації, який Нацбанк зараз намагається втілити в життя, є правильним і своєчасним кроком. Ми закликаємо якомога більше стейкхолдерів, тобто бізнесу, взяти участь в обговоренні нового валютного регулювання, оскільки зараз є вікно можливостей, коли його дизайн тільки твориться», - сказала Репко.

Вона зазначила, що коли проект буде вже остаточно прийнятий, то у бізнесу може з'явитись багато запитань. Тому, аби цього не сталось, стейкхолдери мають активно долучатись до обговорення проекту структури майбутнього валютного регулювання.

Читайте також: У Мінекономіки виступили проти змін у нарахуванні ЄСВ

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк наприкінці вересня оприлюднив проект структури валютного регулювання, яке набуде чинності разом із введенням в дію Закону України "Про валюту та валютні операції" 7 лютого 2019 року. На відміну від заплутаної чинної бази з 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання, нова база НПА буде простою, зрозумілою та доступною. Вона буде складатися з семи нових ключових нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання, які визначатимуть: структуру валютного ринку і правила торгівлі іноземною валютою та банківськими металами; порядок розрахунків, операцій з купівлі та переказів іноземної валюти на території України та за кордон; транскордонне переміщення готівкової національної та іноземної валюти, банківських металів, а також цінних паперів у документарній формі банками, юр- та фізособами, тощо. 

Також, у Нацбанку зазначили, що розробка структури валютного регулювання - це перший крок до втілення закону про валюту і валютні операції в життя. При цьому проект кожної з постанов Нацбанк планує обговорити з банківською та експертною спільнотою перш ніж остаточно завершити їх опрацювання і оприлюднити їх фінальну версію для ознайомлення громадськості за місяць до набуття ними чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-