Омелян спрогнозував, коли підпишуть угоду про відкрите небо з ЄК

Омелян спрогнозував, коли підпишуть угоду про відкрите небо з ЄК

Укрінформ
Підписання Угоди про спільний авіаційний простір (САП), або "Відкрите небо" з Європейською комісією може відбутися у першому півріччі наступного року.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на спільній прес-конференції з комерційним директором компанії Ryanair Девідом О'Брайаном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ryanair спільно з нами б'ється за те, щоб українці могли вільно літати по всьому ЄС. Зараз чекаємо на виконання обіцянки Єврокомісії щодо підписання угоди про відкрите небо. Це ключове, що зараз стримує Україну від повноцінного авіазв'язку з містами Європейського Союзу. Це стримує також європейські компанії. Я вірю, що у першій половині наступного року ця довгоочікувана угода буде нарешті підписана", - сказав Омелян.

Читайте також: Лоукости сприятимуть розвитку регіональних аеропортів України - Омелян

Як повідомлялося, Україна протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіаційний простір, який дозволив би українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу і України. Разом з тим, підписання угоди неможливо без розв’язання спору між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, який актуалізувався після референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-