МЕРТ пропонує продовжити заборону на експорт дорогоцінних металів

МЕРТ пропонує продовжити заборону на експорт дорогоцінних металів

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило проект переліку товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2019 рік.

Відповідний проект оприлюднено для обговорення на сайті МЕРТ. 

Так, пропонується встановити нульову квоту на експорт срібла (включаючи срібло з покриттям із золота або платини), у необробленому або напівобробленому вигляді, або у вигляді порошку (крім банківських металів); золота (включаючи золото з покриттям із платини), необроблене або напівоброблене, або у вигляді порошку (крім банківських металів); відходів або брухту дорогоцінних металів чи металів, лакованих дорогоцінними металами; інших відходів або брухту із вмістом дорогоцінних металів чи сполук дорогоцінних металів, використовуваних переважно для добування дорогоцінних металів.

"Основним результатом запропонованого регулювання буде упередження масовому вивезенню золота та срібла, крім банківських металів, у якості сировини", - йдеться у пояснювальній записці до проекту.

Також, МЕРТ запропонувало перелік товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню у 2019 році. Ліцензії на експорт та імпорт даних товарів надаються Мінприроди на виконання положень Монреальського протоколу на підставі погодження на ввезення або вивезення озоноруйнівних речовин.

Читайте також: У Мінекономіки виступили проти змін у нарахуванні ЄСВ

Також планується продовжити на 2019 рік ліцензування експорту антрациту.

При цьому, як витікає з минулорічної постанови Кабінету міністрів "Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2018 рік" від 20 грудня 2017 р. № 1018, указані переліки залишаються практично незмінними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-