Нафта дешевшає на тлі зростання виробництва у США

Нафта дешевшає на тлі зростання виробництва у США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок, оскільки погіршення економічного прогнозу і зростання виробництва у США переважили очікуване скорочення видобутку Організації країн нафтоекспортерів (ОПЕК).

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $66,57 за барель, що на $0,22 (0,33%) нижче рівня закриття попередньої сесії. В понеділок ці контракти подорожчали на $0,03 (0,04%) - до $66,79 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $0,09 (0,16%) - до $57,11 за барель. За підсумками торгів 19 листопада контракт подорожчав на $0,52 (0,92%) - до $57,2 за барель.

Рівень видобутку в США зріс майже на 25 відсотків цього року, до рекордної позначки в 11,7 мільйона барелів на добу.

Побоюючись надлишку пропозиції схожої на той, що призвів до обвалу цін 2014 року, ОПЕК домагається скорочення видобутку до 1,0-1,4 мільйона барелів на добу.

«Схоже, що ринок сприймає виробництво як щось само собою зрозуміле. Ми подивимося, чи буде це відразу після наступного засідання ОПЕК 6 грудня. До того часу немає ніякого сенсу давати прогнози щодо цін на нафту», — сказав стратег PVM Oil Associates Тамас Варга.

Міжнародне енергетичне агентство попередило ОПЕК та інших виробників у понеділок про "негативні наслідки" скорочення видобутку, тоді як багато аналітиків побоювалися, що стрибок цін на нафту може знизити рівень споживання.

Читайте також: На Ньюфаундленді стався масштабний витік нафти

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 66,37 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,94 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($66,79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-