Нафта дорожчає через можливе скорочення видобутку

Нафта дорожчає через можливе скорочення видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок, оскільки трейдери чекали, що Саудівська Аравія переконає Організацію країн-нафтоекспортерів перейти до скорочення видобутку до кінця року.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Січневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднявся на $0,55 (0,82%) - до $67,31 за барель. Контракт на нафту WTI з поставкою в грудні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $0,68 (1,20%) - до $57,14 за барель.

У минулу п'ятницю котирування ф'ючерса на Brent збільшилося на 14 центів (0,2%), до $66,76 за барель, а WTI практично не змінилася в ціні, залишившись на позначці $56,46 за барель.

За підсумками попередніх п'яти сесій ціни Brent і WTI впали на 4,9% і 6,2% відповідно. Тижневе падіння став уже шостим поспіль, чого не спостерігалося з 2015 року.

«Ціни на нафту відновлюються ... [оскільки] ринок сфокусований на наслідках можливого скорочення [поставок]», - сказав Сукрит Виджаякар, директор енергетичної консалтингової компанії Trifecta (Індія).

Фактичний лідер ОПЕК - Саудівська Аравія - наполягає на тому, щоб картель і його союзники скоротили поставки «чорного золота» на 1,0-1,4 млн бар./сут. (б/с). На думку Ер-Ріяда це дозволить запобігти надлишку пропозиції на світових ринках.

Читайте також: Бензин А-95 на АЗС Київщини коштує від 29,49 до 33,99 гривень

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 67,35 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,29 долара за барель, що на 53 цента вище рівня закриття торгів ($66,76).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-