Держгеонадра цьогоріч уже виконала річний план надходжень до бюджету

Держгеонадра цьогоріч уже виконала річний план надходжень до бюджету

Укрінформ
Державна служба геології та надр України за десять місяців цього року поповнила державний бюджет на 650 млн гривень. 

Про це інформує прес-служба відомства.

«План на 2018 рік становив 600 млн грн. За десять місяців наша служба виконала більше 100% річного плану надходжень до бюджету. Тільки за продаж геологічної інформації надійшло більше 26 мільйонів. Від продажу на аукціонах та надання без проведення аукціонів (у т.ч. продовження строку дії) спеціальних дозволів на користування надрами - 650 мільйонів гривень», – розповів очільник служби Олег Кирилюк.

В Держгеонадра нагадали, що за результатами двох проведених аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами цьогоріч було продано права на видобуток на 7 ділянках на суму майже 18 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, у 2015 році служба спрямувала до бюджету 179,4 млн грн, у 2016 році - 433,8 млн грн, у 2017 році - 2,019 млрд грн (враховуючи плату за продовження терміну дії спецдозволів). 

Читайте також: В Україні вперше компанія відкрила доступ до власної геологічної інформації

У червні 2018 року уряд ухвалив перший пакет змін щодо спрощення ведення бізнесу та стимулювання інвестицій у галузь надрокористування в Україні, зокрема, було скасовано плату за продовження строку дії дозволів (для нафтогазоносних надр). Внаслідок таких змін у поточному році держава недоотримала кілька мільярдів гривень надходжень за продовження строку дії спецдозволів від нафтогазових компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-