Нафтогаз відклав випуск єврооблігацій на $1 мільярд

Нафтогаз відклав випуск єврооблігацій на $1 мільярд

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" відклав випуск п'ятирічних єврооблігацій на $1 млрд через волатильність ринків.

Про це повідомляє департамент з корпоративних комунікацій Нафтогазу.

"Нафтогаз відтермінував випуск єврооблігацій на суму до 1 млрд дол. США через нестабільні ринкові умови та високу вартість фінансування", - йдеться у повідомленні.

"Ми вважаємо недоцільним для Нафтогазу робити запозичення за нинішніх цінових умов. Ми вдячні інвесторам за їх високий інтерес до нашої компанії і з нетерпінням чекаємо на можливість повернутися на ринок у майбутньому", - прокоментував голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Зазначається, що компанія і надалі стежитиме за ринками та розгляне питання відновлення роботи з інвесторами, щойно умови поліпшаться.

Читайте також: Українські євробонди купили інвестори із США і Великої Британії

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" планував здійснити випуск єврооблігацій в обсязі 0,5 - 1 млрд дол. у жовтні 2018 року. За словами Коболєва, це розміщення було спочатку задумано для заміщення тих кредитних інструментів, які у Нафтогазу вже є. В уряді пояснили, що кошти необхідні для загальних корпоративних цілей, зокрема, погашення існуючої фінансової заборгованості, фінансування капітальних витрат.

24 жовтня Кабмін схвалив випуск п'ятирічних єврооблігацій Нафтогазу на суму до 1 млрд дол.

Наприкінці жовтня 2018 року Україна розмістила на міжнародних ринках єврооблігації на 5 та 10 років на загальну суму 2 млрд доларів під 8,99% та 9,75% річних відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-