В Україні вперше компанія відкрила доступ до власної геологічної інформації

В Україні вперше компанія відкрила доступ до власної геологічної інформації

Укрінформ
СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) опублікувала на своєму сайті власну геологічну інформацію про Єлизаветівське родовище. 

Про це Укрінформу повідомила прес-служба компанії.

"Сьогодні ПГНК опублікувала на своєму сайті власну геологічну інформацію про Єлизаветівське родовище, таким чином ставши першою газовидобувною компанією в Україні, яка добровільно вирішила оприлюднити такі дані. У результаті цього проекту компанія сподівається створити додатковий стимул для відкриття інформації всіма газодобувними підприємствами, а також продовжити масштабну реформу системи надрокористування", - йдеться у повідомленні.

Відкриття даних відбулося у рамках постанови уряду №939 від 7 листопада 2018 року, яка передбачає відкриття доступу до геологічної інформації. Раніше така інформація була закритою і не могла знаходитись у відкритому безкоштовному цифровому доступі.

ПГНК надала дані про історію Єлизаветівського родовища, включаючи дані про його розробку та буріння, інформацію про наявність сейсмічних досліджень і структурні карти. Документ також містить дані про обсяги видобутку за всю історію родовища, що є дуже важливим для надання йому оцінки. Саме така інформація дозволить зрозуміти перспективність конкретної ділянки, а громадськості – стежити за розробкою надр.

Читайте також: АМКУ знайшов у діях Держгеонадр порушення закону про захист економічної конкуренції

«Надання у вільному доступі даних, від історії родовища до детального опису свердловин – це стандартна світова практика. Протягом усієї історії незалежної України доступ до геологічної інформації супроводжується непрозорими схемами, а ціна за придбання такої інформації часто суттєво завищується. Ми хочемо продемонструвати, що цей процес може і повинен бути цивілізованим і прозорим. Закликаємо інші компанії підтримати нас у цьому. Таким чином ми реалізуємо справді масштабну реформу газовидобувної галузі», – прокоментував генеральний директор ПГНК Віктор Гладун.

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, було створене у 1994 році. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та переробка нафти та газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-