Експерт прогнозує падіння цін на бензин і автогаз в Україні

Експерт прогнозує падіння цін на бензин і автогаз в Україні

Укрінформ
Україну чекає зниження цін на усі основні види пального. Скорочення вартості бензинів, дизеля і газу викликано падінням нафтових і газових котирувань на світовому ринку.

Про це Укрінформу повідомили в "Консалтинговій групі А-95" з посиланням на директора групи Сергія Куюна.

"Падіння цін традиційно розпочалося з оптового сегменту. За два тижні вартість бензину у великому опті скоротилася на 6%, дизеля — на 10%", — зазначили в "А-95".

На АЗС ціни на пальне знизяться услід за оптовими, падіння роздрібних цін на бензини вже спостерігається з 1 листопада.

"За цей час великі оператори опустили цінники на 1 грн за літр, середній же показник по ринку становив 65 коп. за літр. Дизель почав дешевшати трохи пізніше — з 5 листопада, і на даний момент роздрібна вартість цього виду пального скоротилася на 55 коп. за літр", — наголосили в консалтинговій групі.

Що стосується газу, на даний момент середньоринкова ціна на LNG сягає майже 16 грн за літр. Проте протягом тижня вона може знизитися до рівня 14 грн за літр. Причина падіння роздрібної вартості газу аналогічна — з початку листопада імпортне котирування на сировині обвалилося на третину.

"Кінцевий споживач відчує істотне зниження цін на паливо впродовж 7-10 днів. Прогнозне падіння в роздрібній торгівлі — 1,5 грн. Але судячи зі світових трендів, ціна, ймовірно, просяде ще більше", — додав Куюн.

Читайте також: Нафта знову дешевшає після невеликого зростання напередодні

Як нагадали в "А-95", 13 листопада котирування нафти Brent обвалилося до 65 дол. за бар. Така тенденція спостерігається з початку місяця. За два тижні вартість еталонних сортів нафти впала майже на третину. При цьому, середнє котирування дизеля в ЄС знизилося на 9%, а котирування бензину — на 13%.

"Це найбільше зниження з 2014 року. І український ринок адекватно реагує на світові тенденції", — додав Куюн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-