В Україні розробили механізм

В Україні розробили механізм "теплих кредитів" для промисловості

Укрінформ
Держенергоефективності розробило механізм державної підтримки підприємств у реалізації заходів із підвищення енергоефективності та скорочення викидів парникових газів.

Про це інформує прес-служба відомства з посиланням на голову Держенергоефективності Сергія Савчука.

«Для зменшення енергоємності промисловості Держенергоефективності спільно з українсько-данським енергетичним центром розробило механізм державної підтримки підприємств у реалізації заходів із підвищення енергоефективності та скорочення викидів парникових газів», - повідомив Савчук.

Він нагадав, що промисловість на сьогодні займає близько 30% всього енергоспоживання, продукує 36% викидів СО2.

«Механізм схожий на вже популярну програму «теплих кредитів». За нашою концепцією підприємство зможе взяти у банку кредит на реалізацію енергоефективних заходів та «зелених» проектів. Після їх впровадження передбачається надання підприємству компенсації частини суми кредиту від держави», - додав Савчук.

Читайте також: Україна вважає Китай стратегічним партнером у відновлювальній енергетиці - Савчук

На його думку, провадження вказаного механізму дасть змогу стимулювати підприємства до оптимізації енергоспоживання та використання відновлюваних джерел енергії, зменшити викиди CO2, створити додаткові високотехнологічні робочі місця, підвищити конкурентоздатність вітчизняної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринку.

Разом з тим, у коментарі кореспондентові Укрінформу Савчук зазначив, що впровадження "теплих кредитів" вимагає прийняття закону про оподаткування підприємтв за викиди СО2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-