Дефіцит газу в Україні становить 10-12 мільярдів кубів щороку

Дефіцит газу в Україні становить 10-12 мільярдів кубів щороку

Укрінформ
Залежність України від імпортного газу на сьогодні ще досить висока, дефіцит блакитного палива становить 10-12 млрд кубометрів.

Про це сказав віце-прем`єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє Урядовий портал.

"Залежність української економіки від імпорту газу залишається все ще стабільно високою - дефіцит газу складає близько 10-12 млрд кубометрів на рік", - сказав Кістіон.

Він зазначив, що Україна з року в рік зменшує споживання природного газу – щорічно орієнтовно на 10%.

Читайте також: Кабмін оновив план заходів щодо розвитку газовидобувної галузі України

"Це відбувається за рахунок енергоефективності українських домогосподарств та частково теплої зими. Якщо урядова програма з нарощення власного видобутку газу 20/20 виконуватиметься державною компанією «Укргазвидобування» належним чином, Україна зможе вже в найближчій перспективі відмовитися від імпортного газу і забезпечувати потреби населення та ТКЕ власним енергоресурсом", - пояснив Кістіон.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що уряд прийняв комплексну програму розвитку газовидобувної галузі України і ще у 2016 році поставив завдання перед ДК «Укргазвидобування» якнайшвидше забезпечити населення та теплокомуненерго газом власного видобутку.

Схвалена також Дорожня карта з проведення міжнародних нафтогазових аукціонів, імплементація якої відкриває шлях для приходу в Україну новітніх світових технологій газовидобутку та забезпечує бізнесу, як українському, так і міжнародному, рівні й прозорі умови конкуренції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-