Україна-Ізраїль: Посол сказав, коли підпишуть Угоду про зону вільної торгівлі

Україна-Ізраїль: Посол сказав, коли підпишуть Угоду про зону вільної торгівлі

Укрінформ
Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон розраховує, що Угоду про зону вільної торгівлі між двома країнами буде підписано найближчими тижнями.

Про це він сказав в коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Частина нашої співпраці з Україною - це розвинути економічні зв'язки між Україною та Ізраїлем. Ми дуже сподіваємося, що найближчим часом буде підписана Угода про зону вільної торгівлі України з Ізраїлем, і наші відносини стануть ще більш тісними. Я сподіваюся, що в наступні тижні це відбудеться», - сказав Ліон. 

Посол додав, що в підсумку користь від цієї угоди відчують саме споживачі товарів та послуг - через збільшення конкуренції на ринку.

Ліон також нагадав, що зараз Україна та Ізраїль розвивають співпрацю в сфері інклюзивної освіти - ізраїльські фахівці проводили тренінги з інклюзивної освіти для українських вчителів, також українські освітяни відвідували Ізраїль з метою перейняти досвід. Окрім цього, Україна та Ізраїль співпрацюють у проекті фізичної реабілітації, який передбачає не тільки лікування та реабілітацію українських військових в клініках Ізраїля, стажування українських фахівців, а й впровадження клінічних і тренінгових програм в українських військових і цивільних госпіталях тощо. Зокрема, проект реалізується в Дніпрі та Харкові. Також, за словами посла, розвивається співпраця у сільськогосподарському секторі.

Як повідомлялося, у березні цього року Україна та Ізраїль завершили переговори про укладення Угоди про вільну торгівлю. 

Відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі 2017-2021 України, Ізраїль входить до ТОП-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу.

Читайте також: Кубів на форумі у Катарі презентує можливості України щодо інвестиційної співпраці

Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-