Кубів на форумі у Катарі презентує можливості України щодо інвестиційної співпраці

Кубів на форумі у Катарі презентує можливості України щодо інвестиційної співпраці

Фото
Укрінформ
Україна прагне налагодити вигідну та ефективну співпрацю з Державою Катар у сферах енергетики, агроіндустрії, інфраструктури, транспорту та цифрових технологій.

Про це написав у Facebook перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, який очолює бізнес-місію, що прибула до Катару.

"Катар є для України важливим партнером в арабському світі, і ми прагнемо налагодити вигідну та ефективну співпрацю. Зокрема у сфері енергетики, агроіндустрії, інфраструктурі, транспорті, цифрових технологіях та інноваційних рішеннях. Катарський бізнес особливо цікавиться інвестиційними пропозиціями від українських колег, тож сьогодні на українсько-катарському бізнес форумі презентуємо широкі можливості інвестиційної та економічної співпраці Україна-Катар", - написав він.

Як повідомлялось, Торгово-промислова палата України організувала бізнес-місію до Катару, яка проходить із 13 по 16 листопада в рамках Спільного засідання комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва між урядом України та урядом Держави Катар під головуванням першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі  Степана Кубіва.

Як наголосили в Торгово-промисловій палаті, для збільшення обсягів торгівлі між двома країнами є низка об'єктивних факторів: крім високої імпортозалежності Катару, це також масштабні інфраструктурні проекти, які реалізуються в країні у контексті підготовки до Чемпіонату світу з футболу у 2022 році. 

Участь у бізнес-місії дає змогу представникам українського бізнесу встановити прямі ділові контакти, налагодити взаємовигідні коопераційні зв'язки, отримати актуальну інформацію про ситуацію на цікавих для них катарських ринках.

Катарська сторона, зокрема, зацікавлена в участі українських компаній у спорудженні на території Катару терміналів для зберігання (переробки) зернових та соняшникової олії з України. Крім того, перспективними напрямами розширення українського експорту до Катару залишаються поставки будівельних матеріалів та експорт послуг (виконання українськими компаніями робіт з будівництва доріг, готелів, спортивних об'єктів на правах субпідрядників, а також їхнє оснащення). 

Читайте також: Гройсман доручив держкомпанії наростити видобуток газу до 20 мільярдів кубів

Катар - одна з найбагатших країн світу. Держава має найвищий у світі ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності, і близько 14% домогосподарств держави є доларовими мільйонерами. Оскільки там майже нічого не виробляється, а все імпортується, це гарний ринок збуту. Сільське господарство Катару задовольняє лише 10% потреб населення.

За підсумками січня-жовтня 2017 року загальний обсяг українсько-катарської торгівлі товарами становив 47,5 млн дол.США, з яких 37,5 млн дол. США - український експорт.

Фото: Кубів, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-