Поліція встановила, як розкрадали ДСК

Поліція встановила, як розкрадали ДСК "Чорноморське морське пароплавство"

Укрінформ
Правоохоронці встановили схему розкрадання коштів ДСК «Чорноморське морське пароплавство» та шляхи виведення активів державної судноплавної компанії.

Про це повідомляє прес-служба Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"У понеділок, 12 листопада, правоохоронці провели санкціоновані обшуки та виявили у колишніх посадовців держкомпанії фінансові документи, які, за їх словами, були втрачені. Крім того, у межах процедури міжнародної правової допомоги українські поліцейські звернулися до правоохоронних органів Соціалістичної Республіки В’єтнам. За попередніми даним сума завданих збитків сягає кілька десятків мільйонів доларів США", - йдеться у повідоменні.

Зазначається, що Державна судноплавна компанія "Чорноморське морське пароплавство" та компанії Vietrans та VOSA з в'єтнамської сторони, були співзасновниками підприємства "ЛОТОС", в якому українська сторона володіла більшою частиною статутного капіталу. До 2010 року українська сторона ще отримувала дивіденди, але у подальшому держкомпанія втратила зв'язок не тільки зі своїми іноземними партнерами, але й з українськими представниками у раді правління за кордоном.

Під час слідства оперативники Департаменту захисту економіки, слідчі ГСУ Нацполіції за процесуального керівництва ГПУ та за сприяння Міністерства інфраструктури України встановили яким чином було виведено активи СП "ЛОТОС".

Також було встановлено, що незважаючи на звільнення з ради правління посадових осіб ДСК "Чорноморське морське пароплавство" - представників української сторони у В'єтнамі, про що особам достеменно було відомо, дані громадяни продовжували представляти інтереси Державної компанії у спільному підприємстві «ЛОТОС».

Читайте також: Прокуратура Маріуполя розслідує загибель двох працівників «Азовсталі»

За попередніми даними у наслідок протиправних дій посадових осіб Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» та Vietrans інтересам української та в'єтнамської сторонам завдано збитків на суму у кілька десятків мільйонів доларів США. Однак, остаточна сума буде встановлена тільки після аналізу всієї фінансово-господарської документації.

Зазначається, що для забезпечення всебічності, повноти та об'єктивності досудового розслідування Департамент захисту економіки Національної поліції звернувся до Міністерства Громадської безпеки Соціалістичної Республіки В'єтнам із запитом про надання міжнародної правової допомоги у кримінальному провадженні. Отримана від іноземних правоохоронців інформація допоможе слідству встановити всі обставити протиправної діяльності посадових осіб Державної судноплавної компанії та можливу причетність громадян-нерезидентів до розкрадання активів компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-