Енергохаб Литви, Польщі й України забезпечить незалежність від Росії - Парубій

Енергохаб Литви, Польщі й України забезпечить незалежність від Росії - Парубій

Укрінформ
Створення Східноєвропейського енергетичного хабу дасть змогу забезпечити енергетичну незалежність України, Литви і Польщі від Російської Федерації.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на спільній зі спікерами Литви та Польщі прес-конференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили спільні дії в енергетичній безпеці - і це викладено в підсумковому документі ІХ сесії Асамблеї членів Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща. Зокрема, йдеться про ідею створення єдиного енергетичного хабу і об'єднання наших зусиль як щодо об'єднання наших електростанцій, так і щодо постачання газу. Адже скраплений газ, який сьогодні постачається в Балтію, і газові родовища, які є в Україні, разом можуть створити великий комплекс дій, який дозволить нам вийти повністю на енергетичну незалежність від Росії", - сказав Парубій.

За його словами, це питання було детально обговорене на рівні спеціалістів і відображене в Резолюції.

"Вже надалі буде завдання наших урядових міністерств, щоб втілювати в життя ці рекомендації", - додав український спікер.

Читайте також: Уряд пропонує Раді підвищити на 2% рентну плату на нафту і газовий конденсат

Як повідомлялося, у підсумковому документі ІХ сесії Асамблеї членів Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща йдеться про підтримку зусиль із розвитку Східноєвропейського енергетичного хабу шляхом об'єднання критичної інфраструктури (ліній електропередач, газопроводів, газових сховищ, залізничних і автомобільних мереж) держав-членів Асамблеї, а також інфраструктури прикордонних регіонів між Польщею та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-